Виставка картин режисера Віктора Шулакова

08 вересня 2022

Про Віктора Шулакова у Києві знали всі. Режисер ставив вистави, квитки на які продавалися на місяці вперед! А спектаклі жили на сцені десятиліттями.

У чому секрет його таланту? Найкраще можна відповісти цитатою митця:

«Коли люди кохаються, вони не планують народження геніального пілота, конструктора чи поета. Вони просто кохаються.
Я хочу передати глядачам свою приємність. Я хочу, щоб вони відчували, як мені було приємно, коли я ставив виставу, як я люблю акторів, як нам усім було добре і весело.
Я хочу, щоб цей смак передався і їм. І наша радість помножиться багаторазово».

Ця незрима енергетика виходила за межі сцени і наповнювала глядацьку залу.

Віктор Шулаков випереджав свій час. Ірраціональне, містичне, уявне в його виставах звучало як виклик соцреалізму, до якого звикли глядачі.
Фантазія, що оживала на сцені, дивувала, захоплювала, манила.

Експерименти вражали! Оригінальність підходу подекуди викликала несприйняття зашкарублих чиновників, але... завжди подобалася глядачам.

Цього року Вікторові Шулакову виповнилось би 80.
Молодий театр запрошує вас на особливу художню виставку "Чарівна помилка". На другому поверсі театру, біля камерної сцени, ми розмістили картини загадкового режисера, які особливо точно виражають мереживо творчих ідей Майстра.

Картини народжувалися в миті творчих роздумів і пошуків, під час активної роботи над виставами. Руки малювали ці химерні візерунки, доки режисер обдумував і вигадував чарівний світ сцени.

Лише людина, закохана в мистецтво, могла так поставити "За двома зайцями", "Сватання на Гончарівці", "Сірано де Бержерак", "Слово о полку Ігоревім", "Маленьку футбольну команду", "Баню", "Політ над гніздом зозулі".

Пригадаймо разом знакові вистави режисера Віктора Шулакова, розглядаючи тонкі лінії фантазій його картин!

Виставка картин режисера Віктора Шулакова