Конкурсний відбір на вакантні посади

08 серпня 2023

Увага !

  28 серпня 2023

            Театрально - видовищний заклад культури  «Київський національний академічний Молодий театр» відповідно до Закону України «Про театри та театральну справу» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2005, № 26, ст.350), Закону України «Про культуру» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, № 24, ст.168) та відповідно до наказу Міністерства культури України №497 від 01.07.2016 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 липня 2016 р. за № 1029/29159 «Про затвердження Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури» оголошує конкурс на посади:

 І.         Художній персонал  :    Вакансій - 6 посад

1.   Режисер постановник – 1 посада

2.   Асистент режисера – 1 посада

3.   Помічник режисера – 1 посада

4.   Художник з освітлення – 1 посада

5.   Художник-декоратор театрально-видовищного підприємства – 1 посада

6.   Художник-оформлювач – 1 посада

Кваліфікаційні вимоги до претендентів:

  • Режисер постановник - повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) стаж роботи  за професією 3-5 років. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки: здійснює в межах визначених термінів і витрат випуск нових та поновлення раніше створених вистав (програм). Організовує роботу з їх підготовки, планує репетиційний процес. Подає на розгляд керівництва театрально-видовищного підприємства пропозиції щодо формування складів постановочних груп і виконавців у доручених йому постановках. Контролює творчу і трудову дисципліну, готує пропозиції щодо заохочення творчих працівників та накладення на них дисциплінарних стягнень.

 

  • Асистент режисера- повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр); для магістра, спеціаліста — без вимог до стажу роботи, для бакалавра підвищення кваліфікації та стаж роботи не менше 3 років.

 

  • Помічник режисера- повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або магістр). Стаж роботи за професією — не менше 1 року. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки: виконує доручення режисерів-постановників в роботі над новими виставами/проєктами та під час вводів у репертуарні вистави; долучається до складання репетиційних планів, поточних розкладів, репертуару, планів-графіків з підготовки нових вистав/проєктів; викликає на репетиції працівників художньо-артистичного складу, службовців  та інших фахівців з театру; реагує на запити та забезпечує всім необхідним режисерів-постановників та учасників репетиції (текстами п’єс, ролей і т.п.); забезпечує логістичну підготовку приміщень до проведення репетицій (стежить за чистотою приміщень, наявністю необхідної апаратури, обладнання тощо); асистує режисерам-постановникам в процесі проведення репетицій; за дорученням режисерів-постановників проводить окремі репетиції самостійно і розробляє вводи нових виконавців.

 

  • Художник з освітлення - повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) стаж роботи  за професією 3-5 років. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки:  розробляє і здійснює разом із режисером-постановником творчий задум у частині освітлювального вирішення художнього освітлення в оформленні та проведенні вистав. Бере участь у складанні світлової партитури. Забезпечує добір необхідних матеріалів з метою реалізації задуму, а також на високому художньому і технічному рівні якість і терміни виконання робіт. Проводить монтувальні репетиції з освітлення. Контролює своєчасний ремонт світлової апаратури. Вміння працювати у тандемі з актором та звукорежисером, імпровізаціях актора, враховуючи регулярні зміни у подачі вистав глядачам.

 

  • Художник-декоратор театрально-видовищного підприємства - повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) стаж роботи  за професією 5 років. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки: виконує роботи по виготовленню меблів та реквізиту, виготовлення бутафорії та оформлення із металу, паперу та інших матеріалів для нових вистав згідно ескізам, кресленням та вказівкам режисера-постановника та художника-постановника, згідно завдань головного художника, художника – постановника. Виконує підготовчі роботи оброблення декорації, предметів меблів та реквізиту, здійснює підготовку поверхонь під фарбування, обклеювання та інші види робіт.

 

  • Художник-оформлювач - базова   вища   освіта  відповідного напряму підготовки (бакалавр,  молодший спеціаліст); для бакалавра - без  вимог до стажу роботи,  молодшого спеціаліста - підвищення кваліфікації та стаж аналогічної за характером роботи не  менше  3 років. Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки: Виконує художньо-оформлювальні роботи в   різній   техніці   виконання  із  застосуванням  різноманітних матеріалів:  стендова реклама,  панно,  плакати та афіші, буклети, підготовка   образотворчих   матеріалів   до   періодичних  видань рекламного характеру та  інших  інформаційних  видань.  Бере  участь  у  перегляді  нових вистав (програм) і визначає образотворчі способи їх реклами. Володіння програмами Adobe: Photoshop, Illustrator, InDesign; досвід у верстці поліграфічної продукції; знання основ додрукарської підготовки (широкоформат, поліграфія); базові знання анімації; розробка та дизайн поліграфічної продукції: афіші, програмки, листівки, буклети, плакати; створення зображень для соціальних мереж; обробка фото.

 

 ІІ.   Артистичний персонал:    Вакансій - 5   

  1. Артист драми  - провідний майстер сцени  - 1 посада
  2. Артист драми вищої категорії - 1 посада
  3. Артист драми І категорії – 1 посада
  4. Артист балету І категорії   - 1 посада
  5. Артист-вокаліст ІІ категорії – 1 посада

Кваліфікаційні вимоги до претендентів:

  • Артист драми провідний майстер сцени: повна вища освіта або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації,  стаж роботи   за професією артиста  вищої категорії не менше 5 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги:  почесні звання; яскрава творча індивідуальність; видатні сценічні здібності; здатність до самостійної, оригінальної інтерпретації сценічного характеру; виконання провідних ролей, які визначають ідейно-художню спрямованість театру; досконале володіння елементами внутрішньої та зовнішньої техніки акторської майстерності; широке визнання публіки, театральної громадськості, преси.

 

  • Артист драми вищої категорії: повна вища освіта або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації, стаж роботи за професією артиста   першої категорії не менше 3 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги: яскрава творча індивідуальність; висока професійна майстерність; вільне володіння елементами внутрішньої та зовнішньої техніки акторської майстерності; виконання відповідальних, у тому числі головних ролей у виставах театру; широке визнання публіки.

 

  • Артист драми І категорії: повна вища освіта або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) та підвищення кваліфікації; для магістра – без вимог до стажу роботи, для - стаж роботи за професією артиста драми ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги: яскрава творча індивідуальність, професійна майстерність і висока кваліфікація, виконання відповідальних ролей у виставах театру.

 

  • Артист балету І категорії : повна вища або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації; для магістра - без вимог до стажу роботи, для спеціаліста - стаж роботи за професією артиста балету (театру) II категорії не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.

 

  • Артист – вокаліст ІІ категорії: базова вища освіта відповідного напряму підготовки  (бакалавр, молодший спеціаліст)  без вимог до стажу роботи.

  

Документи на конкурс приймаються за адресою:  м. Київ, вул. Прорізна, буд. 17.

Документи приймаються відповідальним секретарем конкурсної комісії з понеділка по п’ятницю, з 10:30 до 15:00.

       Кінцевий строк прийняття документів  на участь у конкурсі   25 серпня 2023 р .

Претенденти подають до конкурсної комісії наступні документи:

  • заяву про участь у конкурсі у довільній формі;
  • особовий листок з обліку кадрів, заповнений в установленому порядку, з вклеєною фотокарткою;
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копія  трудової книжки (за наявності) або відомості про трудову діяльність  Витяг з реєстру застрахованих осіб.
  • копія документа про освіту за відповідною спеціальністю;
  • творче резюме, портфоліо.  

Конкурс відбудеться  за адресою:  м. Київ, вул. Прорізна, буд. 17,   28 серпня  2023 року  о 12:00.

   Приймальна: (044)-234-73-89, загальний: (044)-235-42-18 ; відділ кадрів (044) 353 4419

   ел. пошта  molody-teatr@ukr.net.

 

Конкурс відбудеться з дотриманням всіх заходів воєнного стану ***.

* Відповідальність за недостовірність документів несе претендент.

**Оформлені неналежним чином документи до розгляду не приймаються.

*** Наявність укриття.

 

 

Конкурсний відбір на вакантні посади