Гастролі 27-28 квітня

21 березня 2021

На основній сцені Молодого Сучасний художній театр з Білорусі покаже дві вистави.

ДРАКОН (неказка), 27 квітня | 19:00

Автор Євген Шварц, режисер Володимир Ушаков.

Жанр вистави кожен глядач визначить по-різному: як антифашистський памфлет або соціальну сатиру, романтичну любовну драму або філософську притчу. Ми ж охарактеризували його як «# неказка», адже з самого початку в сюжеті, героях і декораціях ми спостерігаємо реальне, занадто реальне життя.

Дракон править містом чотириста років, щорічно забираючи одну красиву дівчину. Якось у місто приходить мандрівний лицар Ланцелот. Він готовий звільнити людей, але жителі проти – вони звикли до порядку, що встановив дракон.

Фінал «Дракона» трагічніше, ніж початок. Вбити Дракона – півсправи. А ось повернути до життя душі, покалічені лицемірством, брехнею і страхом – завдання непросте.

Вистава «Дракон» про протиборчі сили добра й зла, справедливість та підступність, про те, що в кожному з нас є місце для «чорного» і «білого», і яким буде фінал, належить вибирати лише нам.

ІМПЕРІЯ КРАСИ (зворушлива комедія), 28 квітня | 19:00

Автор Джон Місто, режисер Володимир Ушаков.

Це історія Попелюшки з польського гетто, яка зробила запаморочливу кар'єру в індустрії краси. Головна героїня – реальна історична особистість, світська левиця косметичного бізнесу Хелена Рубінштейн.

«Некрасивих жінок немає, є жінки ледачі» – девіз засновниці першої косметичної імперії Хелени Рубінштейн, вона стала першою в світі жінкою-мільйонеркою, яка заробила свої статки самостійно. Через її запаморочливий успіх божеволіли не лише чоловіки, а й жінки. Одержимість своєю професією змушувала її працювати з ранку до ночі, і не давала жодних шансів на особисте життя.

Але яка ціна такого успіху? Чи завжди потрібно нехтувати особистим життям заради роботи?

 

 

 

Гастролі 27-28 квітня