Вихід із "Київської Пекторалі"

Шановні колеги!

На загальных зборах колективу Київського академічного Молодого театру, що відбулися 22 червня 2016 року, було порушено питання про недовіру рівню експертної оцінки та прозорості проведення в останні роки премії Київська Пектораль. Провідними акторами театру була висловлена думка про необхідність подати певний сигнал оргкомітету премії, що підходи до реалізації статутних положень потрібно змінювати. Одним з таких сигналів має бути тимчасова, до проведення суттєвих змін, відмова Молодого театру від участі в оцінюванні творчої діяльності театру експертами премії. 

Переважною кількістю голосів - два проти, четверо утрималися, з загальної кількості присутніх 122 - загальними зборами колективу таке рішення було прийняте. 

Зважаючи на це, повідомляємо, що Київський академічний Молодий театр виходить з числа учасників премії Київська Пектораль. Театр залишає за собою право повернутися до складу учасників в разі, коли премія стане відповідати європейським критеріям. 

Театр переконаний, що премія Київська Пектораль, як єдина такого рівня мистецька премія в місті Києві має існувати й надалі, але потребує негайного реформування. Сподіваємося, наш крок буде розцінений як заклик до таких реформ!

Колектив київського академічного Молодого театру.