Український театральний шоу кейс в Києві

З 3 по 6 грудня у Києві відбудеться "Український театральний шоу кейс", ініційований  Європейською Театральною Конвенцією (ЄТК) в рамках програми "Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі 2015"

До Києва приїдуть  27 представників 7 різних країн, що представлятимуть різні театри та інституції Європи.
 
В рамках шоу кейсу відбудеться ряд воркшопів і панельних дискусій, з них в Молодому відбудеться подіумна дискусія "Театральна система України: реалії та перспективи"(4 грудня) і воркшоп "Міжнародна співпраця між театрами" (5 грудня).
Також - європейським експертам покажуть 8 український вистав. В програмі показів - вистава Молодого -  "Підступність і кохання" (4 грудня), спільний проект Молодого та театру "Золоті Ворота" - "Сталкери та вистава Максима Голенка "Вій 2.0", яка буде показана на основній сцені нашого театру (4 грудня).

 
Детальна інформація:
 

Жовтень – Грудень  2015:  Європейська Театральна Конвенція (ЄТК), провідна мережа європейських державних театрів, ініціює разом з Лейпцігським Театром нову програму «Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі». Завдяки цій програми ми не тільки плануємо розвивати та поглиблювати вже існуючі зв’язки, створені в рамках успішного пілотного проекту 2014 «Європейська мережа українських театрів та театральних діячів», але й хочемо посилити через театри суспільну свідомість про демократичні структури та зміцнити стосунки з європейськими сусідами для мирного майбутнього. Програма відбувається на території України, Німеччини та інших європейських країн та складається з трьох різних частин проекту:

 

1) Український театральний шоу кейс в Києві, грудень 2015: 8 театральних спектаклів державних театрів та вільної сцени, воркшопи та дискусії поглиблять уявлення професійної театральної публіки, представників ЗМІ та інших зацікавлених груп про сучасний український театр, міжнародну співпрацю в та з Україною.

2) 10 стипендійних програм для українських театральних діячів на базі європейських театрів, жовтень – листопад 2015: Інтенсивна програма стажування інтегрує стипендіатів в щоденну творчу рутину театрів та надає унікальний шанс познайомитися зі структурою роботи та творчим процесом іншої країни. Стипендіати ознайомляться з новими методами роботи, отримають нові знайомства та розвинуть професійні зв’язки. Зустріч всіх стипендіатів у Лейпцигу (24-26.10.2015), у місті-партнері Києва, сприяє ще більшому поглибленню обміну.

3) ‚Staging A Revolution‘- Фестиваль Білоруського Вільного Театру, листопад 2015: В кінці 2010 засновники Білоруського Вільного Театру емігрували зі своєї країни та отримали політичний притулок у Великобританії.  Білоруський Вільний Театр базується в Young Vic Театрі та працює з британськими, білоруськими та міжнародними театрами. Також  вони розвивають через свої зв’язки в Білорусі нові проекти через скайп. Їхні роботи, з якими вони подорожують по світу, є часто політичними та розповідають про людські долі всього світу та останньої диктатури в Європі, Білорусі.

 

За фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини програма «Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі» розвиває неурядові структури взаємодії між країнами Східного Партнерства, а саме шляхом розвитку спільних творчих проектів через тісний культурний діалог з європейськими та німецькими партнерами.  

Головний партнер Київський академічний Молодий театр.

Для більш детальної інформації про проект відвідайте веб-сторінку ЄТК за ссилкою:
http://etc-cte.org/base.php?code=1021

ЄТК є найбільшою європейською мережею державних театрів з понад 40 членами з понад 20 країн. З часу її заснування 1988 року ЄТК ініціює та підтримує обмін між театральними діячами та продуцентами, сприяє мобільності театральної публіки, розвиває сучасну драму, нові міжнародні театральні форми та копродукції. Загалом ЄТК представляє інтереси театрів в їхньому діалозі з інституціями ЄС. Для детальнішої інформації - www.etc-cte.org.

Театри-партнери в Україні та Білорусі: Білоруський Вільний Театр,  Білиць Арт Центр, Центр сучасного мистецтва «Дах», Театр «Золоті Ворота», Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, Київський академічний Молодий театр, Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, Новий драматичний театр на Печерську.

Театри-партнери в Європі: Schauspiel Graz (Австрія), Théâtre de Liège (Бельгія), Державний Драматичний Театр Коте Марянішвілі в Тбілісі (Грузія), Бадинський Національний Театр в Карлсруе (Німеччина), Німецький Театр в Берліні (Німеччина), Національний Театр Гессе у Вісбадені (Німеччина), Schauspiel Leipzig (Німеччина), Національний Театр Брауншвейга (Німеччина), Театр Дортмунда (Німеччина), Театр та Оркестр Хайдельберга (Німеччина)