Прем'єра дуже специфічної комедії "Серпень:Графство Осейдж"

 
25 лютого на основній сцені Молодого театру відбудеться прем’єра вистави за п’єсою сучасного американського драматурга Трейсі Леттса «Серпень: Графство Осейдж».
За жанром вистава – дуже специфічна комедія.

В 2008 році Трейсі Леттс отримав за п’єсу Пулітцерівську премію. А кінострічка, режисером якої був Джон Уеллс, з Меріл Стріп, Джулією Робертс та Бенедиктом Кембербічтем в головних ролях, номінувалася на премії «Оскар», «Золотий Глобус», отримала дві премії Голлівудського кінофестивалю.

В Молодому театрі постановку здійснив молодий обдарований режисер, художній керівник Київського театру «Золоті Ворота», Станіслав Жирков, переклад – Олексій Дроздовський, художник–постановник – Володмир Карашевський, художник по костюмах – Юлія Заулична, музичне рішення – Олеся Стефаник.

В ролях: Наталія Кленіна, народний артист України Станіслав Боклан , народний артист України Олексій Вертинський, Ганна Розстальна, Артем Мартинішин, Марк Дробот, Катерина Кістень, Поліна Снісаренко, Анастасія Євтушенко, Іванна Бжезінська, Ігор Портянко, Анастасія Блажчук, Анатолій Сомик.

Вони питимуть віскі та з’ясовуватимуть стосунки, гумор спогадів захлисне їх з головою, але вони змагатимуться у тому, чия доля найбільше зламана.

Барбара - улюблена донька батька, ідеальна жінка, котру чоловік кидає заради студентки, а її власна дитина обирає не мати, а наркотики.

Айві – та, хто знаходить свій спокій лише в обіймах свого ж кузена, так само наляканого світом, як і вона.

Керен - мрійниця, яка живе за правилами глянцевого журналу. Щоб її світ залишався таким же ідеальним, вона навіть готова вдавати, що не помічає, як їй зраджує коханий.

Як сильно людина може заплутати вузол власного життя, заради того, щоб віднайти своє щастя?

Станіслав Жирков коментує: «Ця історія про сім’ю, а саме, – про стосунки між батьками та дітьми, про любов – збочену, вдалу, або не вдалу, щасливу… Історія абсолютно різних поколінь, які по-своєму проживають своє життя. Безумовно, в цій виставі присутній давньогрецький рок долі, який цю сім'ю підносить і не дає бути щасливою, як би вони цього не хотіли і не заслуговували».

Роки минають, а ти навіть не уявляєш, чим живе твоя рідна людина. Все залишається поза словами, діями… Режисер вистави показує родинну застольну гру. Всі просять пощади, і ніхто нікого не щадить. Привід для збору всіх членів родини – зникнення батька. Тепер вони будуть наздоганяти всі ті роки, що пройшли повз. Виграє той, хто доведе, що саме йому свого часу довелося важче за інших.

Наступні дати показу: 9 та 31 березня.