ЛОНДОН У КИЄВІ

5,6 жовтня на камерній сцені Молодого театру відбудеться унікальна подія – прем’єра вистави «Бери, люби, тікай!» за п’єсою молодого українського драматурга Оксани Савченко у постановці британської режисерки

Керолайн Стейнбейс з акторами Молодого театру. Керолайн Стейнбейс приїхала з Лондона, й протягом місяця активно працювала з командою Молодого. Нагадаємо, що п’єса Оксани Савченко «І мені вже не цікаво, як ти там» була написана для лондонського театру Royal Court минулого року. У поціновувачів сучасного театру вже була можливість ознайомитись з текстом п’єси Оксани та роботою Керолайн під час проведення сценічних читань у Києві у листопаді минулого року в рамках Тижня Актуальної Драми та у Лондоні в березні цього року – на сцені Royal Court.

П’єса розповідає про складне життя молодої української родини, що потерпає від фінансових проблем та буденних негараздів, житлових труднощів та боргів. Лора та Андрій психологічно розчиняються у боротьбі за гідне існування. У розпачі вони здатні на відчайдушні вчинки. Вони роблять купу дурниць – бо жити ТАК більше немає сили, а ще тому, що мрії аж надто конфліктують з реальністю. Проте ця близька багатьом українцям історія подана крізь призму іншого світовідчуття, нестандартного режисерського бачення, саме тому ситуації доведені до абсурду, а чорний гумор є органічним.

Молодий театр запрошує долучитись до події, або, скоріше, взяти у ній безпосередню участь. Адже «Бери, люби, тікай!» – це емоції, враження, роздуми та суперечки… А отже, саме життя.