Гастрольна вистава від театру Junges Deutsches Theater (Берлін)

29 жовтня 2018

Гастрольна вистава «Мій дивний друг Вальтер/My rather odd Friend Walter» від театру Junges Deutsches Theater (Берлін)

Вистава пройде 7 та 8 листопада о 19:00  на камерній сцені Молодого театру в рамках проекту Європейської театральної конвенції  «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами східної Європи» в Україні.

 

Діти бувають такими жорстокими… Вони знаходять «жертву» в класі і цькують її. Несолодко прийшлося і Леону, навіть вчитель вважає його доволі дивакуватим. Але одного дня все змінюється – у Леона з’являється справжній друг! Ну то й що, що це прибулець з іншої планети? Проте з ним життя хлопця перевертається.

Два актори молодіжного відділу німецького театру Junges Deutsches Theater покажуть цікаву та смішну історію про дружбу та боротьбу. Дія відбуватиметься в справжньому класі, серед учнівських парт.

Вистава німецькою мовою, з українськими субтитрами. Розрахована на школярів старшого віку та студентів. Після кожної вистави відбудеться публічна дискусія між глядачами, представниками ЗМІ та творчою командою на тему унікальності форм вистави, тематики та структури. Можлива організація інтерв’ю або прес-конференції до початку вистави за попередньою домовленістю.

***

Молодий театр – єдиний з державних театрів України, який є членом Європейської театральної конвенції. Вже чотири роки Молодий реалізує проекти європейської спільноти, а також приймає у себе представників інших країн.

Цьогорічний проект  «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами східної Європи» пройде в Україні протягом листопада-грудня 2018 року. Програма включатиме різні події: зустріч стипендіатів Європейської театральної конвенції, діалог з представниками українських театрів та місцевих зацікавлених сторін, гастрольні виступи німецьких театрів.

Молодий театр є одним з організаторів та кураторів цього проекту, в рамках якого на сценах театру відбудуться також наступні події:

  • 9  – 10 грудня, 19:00. Вистава «Камені спотикання»/Stolpersteine від театру Badisches Staatstheater (Карлсруе).
  • 11 грудня, 11:00 та 12 грудня, 9:00. Зустріч стипендіатів Європейської театральної конвенції.
  • Лекція «Партисипативний та цифровий театр» на прикладі вистави «Stage your city» від представника команди «Художня концепція та драматургія» Яна Ліндерса. Дата та час проведення уточнюються.

 

Проект «Театр – Діалог культур: співробітництво з країнами східної Європи» проводиться за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, Європейської театральної конвенції.

Європейська театральна конвенція (ЄТК) – це некомерційна членська організація та мережа європейських державних театрів, заснована в 1988 році з метою створювати, захищати та заохочувати театральне мистецтво і його мовне розмаїття в Європі та за її межами. ЄТК представляє більше 40 театрів у 25 країнах,  8 000 000 театралів, більш ніж 11 000 платників податків, зайнятих в громадських театрах, тисячі художників в 20 країнах та 16 000 вистав і громадських подій в рік.

 

Акредитація для ЗМІ на виставу «Мій дивний друг Вальтер/My rather odd Friend Walter» 7-8 листопада: Оксана Пурик molodyteatr@gmail.com

Детальна інформація: Наталія Сиваненко (063) 401 2689

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гастрольна вистава від театру Junges Deutsches Theater (Берлін)