«Нагадай собі згадати» - прем’єра у Молодому!

20 жовтня 2017

28 і 29 жовтня на камерній сцені відбудеться прем’єра вистави «Нагадай собі згадати», за п’єсою «Селфі зі склерозом» українського драматурга, письменника, гумориста Олександра Володарського. Свої «фентезі» на тему спогадів 90-то річної Майї втілював режисер Костянтин Дубінін. Художник вистави - Алія Байтенова; автор оранжування та музичне рішення – Максим Шоренков.

Якби Ви втратили пам’ять, але у Вас був вибір, що саме можна згадати, щоб Ви згадали?

Ну, серйозно! Будь-які три епізоди з життя, події або будь-які три людини... Правда ж, відповідальний вибір?

Кожен має своє найдорожче, що треба берегти і в жодному разі не забути. Щось таке, заради чого варто було прожити життя...

Майя Михайлівна, жінка, скажемо відверто, вже немолода, але ж настільки ще цікава, що кожного ранку прокидається у ліжку з незнайомим молодим чоловіком. Напевно, це Склероз, подумаєте Ви, адже вона ніколи не може згадати звідки він там узявся! І все б нічого, але цей черговий незнайомець зустрічає в квартирі ще трьох молодих харизматичних мужчин, які живуть там не один рік. Ох, вже ж ця загадкова душа української жінки!

Черговий цікавий експеримент від Молодого - у ролі 90-літньої розбивачки сердець - зовсім юна та комедійна Анастасія Блажчук.

Головного співрозмовника бабусі, власне Склероза зіграє Анатоль Фон-Філандра, а  в ролі мешканців спогадів героїні: грузина, єврея та «руського» виступлять Артем АтаманюкІгор Лагай та Роман Равицький.

«П’єса не проста для постановки. Акторам потрібно було знайти нереальний спосіб існування. Адже більшість дії відбувається в уяві героїні. Також це дуже сучасна п’єса. Тут головна цінність – емоції та почуття, а не розум і свідомість. Основний конфлікт відбувається між склерозом і пам’яттю, яка багато в чому визначає життя. Склероз забирає її в героїні, а вона все одно пригадує найважливіше - любов», - розповідає Костянтин Дубінін, режисер-постановник вистави.

Наступні дати вистави: 14 та 24 листопада.

«Нагадай собі згадати» - прем’єра у Молодому!