Прем'єра. Милий друг

07 листопада 2017

7 листопада - прем’єра фантасмагорії на 2 дії «Милий друг» за всесвітньо відомим романом французького письменника Гі де Мопассана. 

Інсценізація та постановка режисера Юрія Лізенгевича. Художник-постановник вистави – Юлія Заулична, пластичне рішення – Ліда Соклакова, музичне – Олеся Стефаник.

Слово «кохаю» має величезну владу. Воно підкорює серця, обеззброює і присипляє логіку. Особливо якщо його промовляти у найбільш безнадійних ситуаціях. Наприклад, на вушко одруженій і чесній жінці.

Головне говорити з найбільшим пафосом і якоюсь щемливою хворобливістю в голосі, аби вона аж почувалася винною, що довела Вас до такого стану. Нехай Ваш трагічний образ, наче химера, скрізь переслідує її.

І як тільки прошепоче: "милий друже" - Ви перемогли. Тепер ця жінка, заради ефемерного кохання, зробить для Вас усе: допоможе збудувати кар'єру, познайомить із потрібними людьми. А Ви продовжуйте промовляти ніжності, аби це марево здавалося реальнішим від дійсності. Бо говорити кохаю - необов’язково кохати.

Жоржа Дюруа, колишнього солдата, що впевнено торує собі шлях нагору, зваблюючи впливових жінок, грає Олег Коркушко. Під його чари потрапляють: Мадлен Форестьє (Іванна Бжезінська), Клотільда де Марель (Ксенія Мішина), Віржині Вальтер (з.а. Вікторія Авдєєнко), Сюзанна Вальтер (Надія Тегіпко), Рашель (Дар'я Якушева). Роль Шарля Форестьє виконує Олексій Нежурко, Вальтера - Сергій Кучеренко, Норбера де Варена – н.а. Валерій Шептекіта, пана Ларош-
Матьє - Ярослав Чорненький, Гібер де Лорма - Юрій Потапенко.

«Жорж Дюруа досягнув найвищих висот, але чи зробило його це щасливим? Більше нема чого прагнути. Роман Гі де Мопассан написав 130 років тому, проте він і зараз актуальний. Бо світ і досі належить пройдисвітам,» - розповідає режисер Юрій Лізенгевич.
 

Прем'єра. Милий друг