Прем'єра драми на одну дію "Саша, винеси сміття"

11 лютого на камерній сцені  відбудеться прем’єра вистави за п’єсою сучасного українського драматурга Наталії Ворожбит «Саша, винеси сміття». За жанром – це драма на одну дію.
Наталія Ворожбит – один з талановитіших українських авторів. Постановки її п’єс йдуть не лише в Україні, а й за кордоном. Значні театри (Королівський шекспірівський театр Великої Британії, Національний театр України ім. І.Франка) замовляють драматургу оригінальні п’єси. Співпрацювала з московським «Театром DOC.» А вистава у центрі ім. В.Мейєрхольда «Саша, винеси сміття» була висунута на театральну премію «Золота маска».
Постановку здійснила молодий режисер Тамара Трунова, яка, до речі, є також автором музичного та пластичного рішення вистави. Художник-постановник – Юлія Заулична .
В ролях провідні актори Молодого театру – народний артист України Валерій Легін, заслужена артистка України Вікторія Авдєєнко, Анастасія Євтушенко
«Вистава про життя однієї родини впродовж трьох років, про розуміння того, що таке смерть, яка намагається собою витиснути життя і як мертві намагаються захистити живих» – говорить режисер вистави Тамара Трунова.
Іноді розмова з привидом може перетворитися у комедійну та хвилюючу історію, адже її не вдасться уникнути, просто зачинившись у своїй кімнаті.
Як часто ми мріяли про можливість повернутися в минуле і вчинити в якійсь ситуації зовсім інакше: насмілитись сказати найважливіше, зізнатися собі в почуттях до людини,з якою вже ніколи не зможеш поговорити…
Історія про дивакуваті стосунки, які виявилися великим світлим коханням. 
Режисер дає можливість подивитись сучасну побутову історію, що існує за кожними дверима жителів нашої країни, або будь-якої іншої: розмови сповнені щоденними турботами (тісто, пиріжки, цукерки, сміття), але воєнний конфлікт змушує задуматися про щільність життя, про його цінність…
«Ця п’єса не лише про скорботу і втрату рідної людини, а й про переосмислення ролі військових. Коли немає війни, вони нікому не потрібні, – говорить Наталія Ворожбит. – Зараз їх роль і ставлення до них змінилося, тому що від них залежить доля країни». 

Наступні дати показу: 22 лютого, 11 та 21 березня.